vrijdag 25 januari 2013

In het kader van de weblectures en de screencasting hebben wij allerlei zaken uitgezocht. Toch kwamen wij er dinsdag tijdens het bezoek van de docenten achter dat we sommige zaken nog niet hadden meegenomen in onze blogs en wiki's. Een van die onderwerpen was webinars. Toen we dit te horen kregen wisten we nog niet precies wat het was. Dit geeft eigenlijk al aan dat de bijeenkomst van de docenten om uitleg te krijgen over onze webtools zeer nuttig was. Wij konden de docenten wat leren, maar tegelijkertijd leerden wij dus ook nog wat. Maar om even terug te komen op de webinar...., het klinkt als een seminar, maar dan op het web, en dat is het eigenlijk ook. De term webinar is afgeleid van Seminar en Internet (WEB). Een webinar is een online variant op een seminar, alleen te volgen op internet. Daarvoor wordt een techniek toegepast waarin het gebruikersgemak centraal staat. Met behulp van een webcam en headset, kan men in beeld en geluid overleg plegen, videoconferences, besloten vergaderen of webpresentaties houden met behulp van powerpoint. Een WEBINAR stelt u in staat om in besloten kring online vergaderingen te beleggen, voor te bereiden, even kort iets met elkaar te bespreken, maar ook om presentaties te geven of te volgen.
Dit kan natuurlijk erg handig zijn voor de docenten, voor de geinteresseerden, druk eens op deze link ! : Webinar beginners gids

1 opmerking:

  1. Beetje late reactie van mijn kant. leuk dat jullie de webinars ook nog meenemen. Ik ga er binnenkort 1 volgen en ben heel benieuwd. Wel begin ik het gevoel te krijgen dat veel tools op elkaar lijken. Is een webinar niet een soort van livestream?

    BeantwoordenVerwijderen